Cupping – Brasil & Colombia 26.05.18

ყავის დეგუსტაცია – გემოს მახასიათებლებისა და ვიზუალის შეფასება, ასევე არომატის შემოწმება, ყავის ჯიშების კლასიფიკაციისთვის. დეგუსტაციის დროს ხდება მარცვლის შეფასება მისი ზომის, ფერის და ფორმის მიხედვით. თუ ფასდება რამდენიმე სასმელი, შედარების მიზნით, მაშინ ეს ყავები უნდა იყოს ერთნაირად დაფქული და ერთნაირად მოხალული. დეგუსტაცია შეიძლება მოხდეს როგორც პროფესიონალი დეგუსტატორების ასევე ჩვეულებრივი ადამიანების მიერ, რომლებსაც საკუთარი შეფასების კრიტერიუმები აქვთ.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    • No products in the cart.