ყავის დეგუსტაცია – გემოს მახასიათებლებისა და ვიზუალის შეფასება, ასევე არომატის შემოწმება, ყავის ჯიშების კლასიფიკაციისთვის. დეგუსტაციის დროს ხდება მარცვლის შეფასება მისი ზომის, ფერის და ფორმის მიხედვით. თუ ფასდება რამდენიმე სასმელი, შედარების მიზნით, მაშინ ეს ყავები უნდა იყოს ერთნაირად დაფქული და ერთნაირად მოხალული. დეგუსტაცია შეიძლება მოხდეს როგორც პროფესიონალი დეგუსტატორების ასევე ჩვეულებრივი ადამიანების მიერ, რომლებსაც საკუთარი შეფასების კრიტერიუმები აქვთ.
Cupping – Brasil & Colombia 26.05.18
